In Nederland krijgt 1 op de 5 mensen te maken met huidkanker. De beste manier om je te beschermen tegen huidkanker is door te ‘weren, kleren, smeren’. Samen kunnen we het aantal nieuwe gevallen van huidkanker terugdringen. Door bewust om te gaan met de zon en te kiezen voor zonnebrandcrème, bescherm je jezelf. Lees meer in dit artikel Tips voor werken op hete dagen

Door je huid regelmatig in te smeren met zonnebrandcrème, ben je goed beschermd tegen de zon. Zo kun je verbranding, rimpels, pigmentvlekken en uiteindelijk huidkanker voorkomen.

Zilveren Kruis zet Smeerpalen neer

Weren, kleren en smeren: dat zijn drie manieren om je te beschermen tegen de zon. Om het smeren gemakkelijker te maken, staan op meer dan 120 locaties door Nederland smeerpalen. Daar haal je gratis zonnebrandcrème met factor 30 uit. Wel zo makkelijk, zeker als je zonnebrandcrème vergeten bent. Ze staan aan de kust, bij recreatiegebieden, sportverenigingen en op festivals. Check of er ook een smeerpaal bij jou in de buurt is.

Ik zoek een smeerpaal

Zorgen over een huidplekje? Check het snel met de SkinVision-app

Heb je een verdacht plekje op je huid? Het is belangrijk dat je deze op tijd controleert. Dat kun je nu heel makkelijk zelf met de SkinVision-app. Maak een foto met de app en binnen 30 seconden weet je of een plekje verdacht is of niet. Zo ben je snel gerustgesteld. Is er een verhoogd risico? Dan krijg je een advies met vervolgstappen.

  • Tot 30 september 2024 kun je kosteloos gebruikmaken van SkinVision. Geen klant? Gebruik de code zkzomer24. Zie je een verdacht plekje op je huid? Of een moedervlek die verandert? Dan vergoeden wij de kosten van een check door SkinVision.
  • Heb je nog geen SkinVision account? Download de app via de links hieronder.

Download in de App Store
Download in de Play Store

 

Bescherm ook jouw werknemers tegen de zon

 Werken op het land brengt vele uitdagingen met zich mee, waaronder langdurige blootstelling aan de zon. Vooral tijdens dagen met wisselende temperaturen kan de zon verraderlijk zijn, omdat het dan nog niet zo warm is en de meeste mensen dan nog niet bedenken om zich goed in te smeren.

Door het werk op het land of in de kas worden uw werknemers langdurig blootgesteld aan de zon. Vooral de vroege voorjaarszon kan verraderlijk zijn. Het is van vitaal belang om goed beschermd te zijn tegen de schadelijke effecten van UV-stralen door het regelmatig aanbrengen van zonnebrandcrème.

Leden van LTO, Glastuinbouw Nederland, KAVB, NFO, NOP en POV krijgen t/m 31 augustus 2024 korting bij Lyreco via LTO Ledenvoordeel. Naar dit aanbod