Overstappen van zorgverzekering kan voordelig zijn, maar waar moet je op letten bij het kiezen van je zorgverzekering? Onze medewerkers van Service & Advies geven in dit artikel een aantal tips hoe je de verzekeringen makkelijk vergelijkt. Zo kies je altijd een zorgverzekering die het beste aansluit bij je wensen.
De basisverzekering is verplicht en qua dekking overal hetzelfde. Hiermee wordt de belangrijkste zorg voor iedereen vergoed, zoals huisartsenzorg, zorg in een ziekenhuis, spoedeisende hulp en geneesmiddelen. De premie kan wel verschillen door de hoogte van je eigen risico en in hoeverre je gebruik wilt maken van niet-gecontracteerde zorgverleners.

1. Wil je een gecontracteerde zorgverlener?
Met een naturaverzekering krijgt je de kosten van gecontracteerde zorgverleners 100% vergoed. Voor niet gecontracteerde zorg moet je een deel zelf betalen. Kies je voor een restitutieverzekering, dan maakt het voor de vergoeding van zorg uit de basisverzekering niet uit of uw zorgverlener een contract heeft of niet. U krijgt uw rekening volledig vergoed tot het marktconform tarief. Veel zorgverzekeraars bieden tegenwoordig ook een budgetpolis aan, waarbij er met minder zorgverleners een contract is afgesloten dan bij een naturapolis. Voor spoedeisende hulp mag je wel altijd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Heeft jouw ziekenhuis een contract met jouw zorgverzekeraar? Dan is een budgetpolis het overwegen waard.

2. Eigen risico verhogen of niet
Het eigen risico is sinds 2018 steeds hetzelfde bedrag gebleven en ook voor 2024 geldt er weer een eigen risico van van 385 euro voor bepaalde zorgkosten zelf. Dat geldt voor bijvoorbeeld ambulancevervoer, ziekenhuisopname en medicijnen, maar niet voor de huisartsenpost of kraamzorg. Je kunt je eigen risico verhogen tot maximaal 885 euro en in ruil daarvoor betaal je dan minder zorgpremie. Goed om te kijken hoeveel je hiermee kunt besparen, rekening houdend met dat je de eventuele onverwachte zorgkosten op dat moment zelf kunt betalen.

3. Vergelijk altijd je huidige zorgverzekering
Vergelijk de aanbieding van je huidige zorgverzekering altijd met andere verzekeraars. Misschien krijgt u vrijwel hetzelfde pakket tegen een scherper tarief of zitten er meer voordelen in.
Via het Agro+Zorg collectief krijg je bij VGZ, CZ en Zilveren Kruis tot 5% korting op de basispremie. Op de aanvullende pakketten ontvangt u nog eens 15% korting en extra voordelen, zoals meer fysiotherapie, mondzorg en extra preventiebudget. Ook als u momenteel al bij een van bovenstaande verzekeraars verzekerd bent, kun je profiteren van de collectieve korting. Wil je advies over je zorgverzekering? Onze adviseurs zitten voor je klaar: 088 472 4200.

Vergelijken kost niks en wil je overstappen dan kun je dat eenvoudig online of telefonisch regelen:
AGROPLUSZORGVERGELIJKER.nl