Het welzijn van de leden staat altijd voorop. Want als het met de boer/boerin als mens niet goed gaat, dan gaat het meestal ook niet goed met het bedrijf. De ‘mens achter de agrarische ondernemer’ zien, dat hoort bij de kern van de sociale visie van ZLTO. Dat geldt ook voor aandacht voor de ‘balans tussen bedrijf en gezin, tussen werk en privé’ en opkomen voor onrecht.

ZLTO is een ‘kloppend hart’ voor leden en biedt een scala van activiteiten en diensten waarbij het welzijn van leden voorop staat. Een diverse groep medewerkers staat hiervoor aan de lat: sociaal werkers, coaches, relatiebeheerders, adviseurs. Het fundament van het sociaal profiel is de overtuiging dat juist ook in deze tijd de solidariteit van boeren en tuinders onmisbaar is. Boeren en tuinders
staan schouder aan schouder om samen de uitdagingen rond het bedrijf aan te kunnen en elkaar te steunen bij emotionele en sociale problematieken. Dit sociaal ‘Kloppend hart’ is in feite de ziel van ZLTO die in alle activiteiten doorwerkt en die door alle bestuurders en medewerkers wordt uitgedragen in hun dagelijks werk.

Lees meer