Agro+Zorg heeft voor 2024 afspraken gemaakt met drie zorgverzekeraars. Via het collectief van Agro+Zorg krijg je bij VGZ, CZ en Zilveren Kruis tot 15% korting op aanvullende pakketten en eventuele extra’s zoals meer fysiotherapie, mondzorg en extra preventiebudget. De aanvullende pakketten zijn speciaal samengesteld voor ondernemers in de agrarische sector. Waar moet je op letten bij het kiezen van een zorgverzekering? Wij geven een aantal tips voor het vergelijken van zorgverzekeringen.

De basisverzekering
De basisverzekering vergoedt de belangrijk­ste zorg, zoals huisartsenzorg, zorg in een ziekenhuis, spoedeisende hulp en een aantal genees­middelen. Deze verzekering is verplicht voor iedereen en qua inhoud bijna overal hetzelfde. En tóch zijn er verschillen. Bijvoorbeeld door de hoogte die je kiest voor het vrijwillig eigen ri­sico. Maar ook door de keuze om wel of niet gebruik te maken van niet-gecontracteerde zorgverleners. Denk hier dus goed over na.

Welke aanvullende verzekering?
Via ons kies je sowieso voor een aanvullende verzekering. Maar ook hierin zitten grote verschillen. Bijvoorbeeld in het aantal behandelingen voor fysiotherapie, mondzorg of in de vergoeding van een bril, lenzen of specifieke geneesmiddelen. Daarnaast is er steeds meer behoefte aan zorg op het mentale vlak. Al onze partners bieden extra’s via het collectief. Zo heeft VGZ een openup-dekking voor psychologische hulp om zo preventieve psychologische hulp te bieden voor boeren en tuinders die problemen, stress of zorgen hebben. Door op tijd hulp te vragen, kun je soms erger voorkomen. En dan is het wél fijn, als je die hulp niet direct zelf hoeft te betalen.

Tarief en extra’s: hier moet je op letten
Vergelijk het aanbod van de zorgverzekering die je nu hebt altijd met andere verzekeraars. Misschien krijg je een vergelijkbaar pakket tegen een scherpere premie of zitten er meer voordelen in. Zo wordt er bijvoorbeeld meer fysiotherapie aangeboden en is er aandacht voor de mentale gezondheid. Maar er zijn nog meer verschillen. En een keuze is altijd persoonlijk.

Heb je vragen?
Onze adviseurs helpen je graag op weg via telefoonnummer 088 – 47 24 200.