Ervaar je spanning bij jezelf, je relatie, gezin, medewerkers of collega’s? Mentale problemen zijn vaak ingewikkeld en iedereen heeft er wel een keer mee te maken. TABOER is taboedoorbrekend en helpt jou bij het herkennen en bespreekbaar maken van problemen.

Waarom TABOER?
Praten is niet altijd makkelijk en over mentale problemen al helemaal niet. Want wie vindt dat nou leuk? Niemand, toch? Veel boeren en tuinders zijn van nature geen praters. Ze doppen graag hun eigen boontjes. Meestal is dat goed maar in onzekere tijden zoals dit kan dat lastig zijn. Het gevoel dat er een aanhoudende stroom ellende over hen heen wordt uitgestort is wat veel boeren en tuinders nu ervaren. Een onzeker toekomstperspectief heeft zijn weerslag op veel ondernemers en misschien ook wel op jou.

TABOER is een onafhankelijk loket, waar boeren en tuinders dagelijks terecht kunnen voor een luisterend oor, tips en adviezen en ervaringsverhalen.

Heb ik klachten?
Iedereen voelt zich wel eens rot, maar wanneer spreken we over mentale klachten. Je hebt vaker last van boosheid, verdriet en voelt je niet begrepen. Ook kun je last hebben van:

  • Gezondheidsklachten
  • Je trekt je terug en bent stil
  • Relaties lopen stroef
  • Je ziet geen toekomstperspectief
  • Je voelt je ongelukkig

Dit zijn allemaal factoren die een rol spelen en daarbij horen. Het is belangrijk om deze klachten onder de aandacht te brengen. TABOER biedt een luisterend oor en kijkt naar de mogelijkheden. Ook geven ze je tips of een doorverwijzing naar de huisarts.

Trek aan de bel voor een ander!
Het herkennen van mentale problemen bij jezelf is niet gemakkelijk, en al helemaal niet bij een ander. Er zijn een aantal aanwijzingen waardoor je kunt merken of iemand last heeft van mentale problemen. Bijvoorbeeld door:

  • Achterstallig onderhoud bedrijfsgebouwen
  • Steeds slordiger/vervuild erf/huis
  • Hygiëne laat te wensen over
  • Plotselinge of geleidelijke verandering

Mentale problemen zijn op veel verschillende vlakken te herkennen. Je kunt het bijvoorbeeld merken doordat iemand zijn of haar financiën verwaarloosd en of afspraken niet nakomt. Daarnaast zijn de klachten ook per sector verschillend.

Wil je meer weten over het herkennen van mentale problemen bij jezelf of een ander? Neem een kijkje op de website

De gratis Taboerlijn is telefonische bereikbaar vanaf 8.30 tot 16.30 uur en van 18.30 tot 20.30 uur. Op 088-8886608. Ben je geen prater maar wel een schrijver? Stuur dan een mail naar info@taboer.nl