Ziekteverzuim kan een grote uitdaging zijn, vooral als werknemers voor een langere periode ziek zijn. U bent als werkgever namelijk verplicht om het loon twee jaar door te betalen. Bovendien maakt u kosten voor de re-integratie van de zieke medewerker. Maar niet alleen dat, ook het eventueel inhuren van vervangend personeel of de omzet die u misloopt kan zorgen voor problemen. Toch zijn er mogelijkheden om het verzuim te verlagen.

Gezonde en actieve werkomgeving
Dat een gezonde werkomgeving belangrijk is dat weten we allemaal, maar het aanpakken daarvan kan soms lastiger zijn dan we denken. Wanneer spreek je van een gezonde werkomgeving? Het is belangrijk dat je werknemers een veilige werkomgeving hebben en je goede hygiëne kunt hanteren. Ook is gezond eten belangrijk. Dit kun je stimuleren door middel van fruitmanden of een gezonde lunch. Verder is het aanbieden van mogelijkheden voor fysieke activiteiten ook onderdeel van een gezonde werkomgeving.

Het stimuleren van een gelijke privé-werk balans
Overbelasting en uitputting zijn factoren die kunnen leiden tot langdurig verzuim. Om dit te voorkomen en te verlagen is het belangrijk dat werknemers balans heb in hun werk en privéleven. Dit kan je bemoedigen door flexibele uren en werktijden aan te bieden. Werknemers hebben op deze manier voldoende mogelijkheid om te ontspannen en herstellen. Dit heeft een positieve invloed op de werk-privé balans van je werknemer.

De verbinding de werknemer en werkgever
Door te luisteren en samen te werken met je werknemer kun je kijken naar een oplossing. Dat kan je doen door open te zijn en transparante communicatie.  Dit zorgt voor een vertrouwde werksfeer.

Bied hulp
Een werknemer met veel ziekteverzuim kan baat hebben bij professionele hulp. Dit kan je aanbieden om verzuim te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door mentale gezondheidszorg, hulp bij problemen op het werk of op persoonlijk gebied.

Natuurlijk is ziekteverzuim niet volledig te voorkomen maar de schade voor de werkgever kan wel flink oplopen en daarom is het slim om een ziekteverzuimverzekering af te sluiten. LTO Verzekeringen biedt voor jou als werkgever het pakket LTO Verzuimcare aan. Zo zorg je als werkgever dat je werknemer weer spoedig en duurzaam zijn of haar werkzaamheden kan oppakken. Daarnaast krijg je hulp bij ziekteverzuim onder de werknemers. Zo bespaar je tijd en eventuele toekomstige hoge kosten.

Wil je meer weten over onze ziekteverzuimverzekering? Bekijk het aanbod op LTO Verzekeringen.