De basisverzekering dekt – zoals de naam al aangeeft – alleen de noodzakelijke basiszorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis en een beperkt aantal geneesmiddelen. Veruit de meeste Nederlanders hebben daarom aanvullende zorgverzekeringen. Hiermee kun je de extra kosten voor bijvoorbeeld een bril of fysiotherapie vergoed krijgen. Maak je daar gebruik van of ben je van plan een behandeling te ondergaan dan kan het slim zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Een groot deel van deze kosten wordt dan vergoed.

Extra voordelen

In de aanvullende pakket zitten vaak extra voordelen. Bijvoorbeeld in het collectieve Pluspakket van CZ zitten maar liefst negen extra behandelingen voor fysiotherapie (21 i.p.v. 12). Een ander voordeel bij CZ via het collectie is dat als je nog fysiobehandelingen over heb je tot vijf ongebruikte fysiobehandelingen mee mag nemen naar het volgende jaar. Daarnaast krijgen alle collectief verzekerden jaarlijks een HealthCheck.

Steeds vaker is er behoefte aan zorg op het mentale vlak. Al onze partners bieden extra’s via het collectief. Zo heeft VGZ digitale consults in haar aanvullende pakket om zo preventieve psychologische hulp te bieden voor boeren en tuinders die problemen, stress of zorgen hebben. Op een laagdrempelige manier: één op één met een psycholoog.

En uiteraard hebben de zorgverzekeraars ook oog voor de praktische kant. Zilveren Kruis zorgt dat jouw vergoedingen binnen 3 werkdagen uitbetaald worden. Declareer je zorgkosten eenvoudig en snel via Mijn Zilveren Kruis of de app. Je kunt veel zelf regelen. Waar kan ik terecht? Ben ik sneller aan de beurt in een ander ziekenhuis? Wat krijg ik vergoed? Wat betaal ik zelf? De Zorgverkenner helpt je bij deze vragen.

Tandartskosten

Ook is het goed om te kijken naar een aanvullende verzekering voor tandartskosten, dat hangt vooral af van hoe vaak je naar de tandarts gaat en welke behandelingen je verwacht. Maak een afweging of je deze kosten zelf kunt dragen of dat je geen financieel risico wil lopen door deze onkosten te verzekeren. Check altijd de voorwaarden van de zorgverzekeraar. De inhoud van een aanvullende zorgverzekering verschilt namelijk elke naar per zorgverzekeraar en per collectief. Kijk vanaf 19 november op agropluszorgvergelijker.nl welke verzekering aan jouw wensen voldoet.

Wij helpen je graag op weg

De komende tijd is het moment om te kijken of jouw aanvullende verzekeringen nog voldoen. Wat is voor jou een goede keuze? Kies je voor een andere polis bij je huidige verzekeraar? Of wil je overstappen? Doe dit dan vóór 1 januari a.s. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt jouw huidige polis voor je op. Onze adviseurs kunnen geen inhoudelijk advies geven over verzekeringsproducten, maar kunnen je wel op weg helpen bij jouw keuze. Bel 088-4724200. Ook als je al bij een van bovenstaande verzekeraars verzekerd bent, kun je profiteren van de Agro+Zorg korting.