Donderdag 21 september 2023 is het Wereld Alzheimer Dag, met dit jaar als thema ‘Samen aan tafel’, gekozen door vrijwilligers. Wereld Alzheimer Dag is een themadag ter bevordering van wereldwijde aandacht voor de ziekte van Alzheimer en dementie. De dag wordt ieder jaar gevierd op initiatief van de internationale koepelorganisatie van landelijke alzheimerorganisaties, Alzheimer Disease International (ADI).

De regionale afdelingen van Alzheimer Nederland organiseren mooie activiteiten om samen van te genieten én om meer bekendheid te geven aan het onderwerp dementie. Daarom roepen ze iedereen op om deze dag een Vergeet-Mij-Nietje te dragen. Doe je mee?

Ruim 3.500 vrijwilligers van Alzheimer Nederland zetten zich door het hele land met hart en ziel in. Om zo mensen met dementie en hun naasten te helpen. Kijk op de website van Alzheimer Nederland welke activiteiten zoals Alzheimer Cafés, Onvergetelijk Kookclub en andere activiteiten er in jouw buurt zijn.

Meer weten over dementie?
Neem contact op met je huisarts of zorgverzekeraar. Vaak kunnen zij je verder helpen met informatie of doorverwijzen naar gespecialiseerde hulpverleners.

Lees ook Gewoon vergeetachtig of dementie? en Tips voor omgaan met dementie.