Afgelopen Prinsjesdag werden de nieuwe wettelijke veranderingen in de basisverzekering bekend gemaakt. Deze veranderingen zijn voor alle zorgverzekeraars gelijk.

De zorgpremie stijgt minder dan verwacht
De zorgpremie zullen met enkele euro’s per maand stijgen. Een kleinere stijging dan eerder vanwege de coronacrisis werd verwacht. De werkgeverspremie zal volgend jaar stijgen van 6,70% naar 7%. Voor zelfstandigen, gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden stijgt het tarief van 5,45% naar 5,75%.

De maximale collectiviteitskorting en het eigen risico blijven gelijk
De maximale collectieve korting op basisverzekering blijft volgend jaar 5%. De kortingen op aanvullende verzekeringen verschillen per verzekeraar. Naast korting zijn er vaak nog meer voordelen bij een collectieve verzekering zoals extra vergoedingen, die passen bij de zorg die nodig is op uw agrarisch bedrijf. Het verplicht eigen risico verandert komend jaar niet. Dit blijft € 385,- voor iedereen van 18 jaar en ouder die zorg krijgt uit de basisverzekering.

Blijf op de hoogte

Uiterlijk 12 november volgen de definitieve premies van de zorgverzekeraars voor 2021. Wilt u een seintje? Meld u dan nu aan en u ontvangt een bericht als de tarieven bekend zijn.

Ik wil een seintje